У Сторожинецькому ЦНАПі видали перше свідоцтво про народження

04.04.2019 22:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Адмінпослугу «Державна реєстрація народження» запровадило Головне територіальне управління юстиції у Чернівецькій області у Сторожинецькому районі.

У міському Центрі надання адміністративних послуг видали перше свідоцтво про народження. Заяву на видачу документа написав батько новонародженого, адже матуся з малятком нині у пологовому будинку. Вся процедура,від подання заяви до  видачі свідоцтва, тривала п'ятнадцять хвилин. Перший документ синочка батько отримав у ЦНАПі.

Вітали родину  представники Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області та міської влади. «Сторожинецький центр надання адміністративних послуг - перший на Буковині ЦНАП, у якому запроваджено послугу «Державна реєстрація народження». Нині делегування повноважень  з державної реєстрації актів цивільного стану  ЦНАПам - одна із складових реформування системи та доступності  послуг для громадян », - зазначає начальник Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Вікторія Васильчук.    

Для того, щоб послуга «Державна реєстрація народження» у ЦНАПі надавалася якісно, із працівниками центру провели спеціальне навчання. У керівник Сторожинецького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану провела  відповідний тренінг, під час якого відпрацювали застосування законодавчих норм та практичні аспекти роботи. Нагадаємо, у жовтні минулого року Сторожинецький  відділ ДРАЦС почав працювати у форматі «Ореn Space» за принципом «відкритого простору». У ньому можна отримати свідоцтва про народження, про шлюб чи його розірвання, про зміну імені, витяги з державного реєстру актів цивільного стану тощо. Загалом -  14 послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.

За матеріалами ГУ юстиції у Чернівецькій області.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews