Дозвіл на викиди забруднюючих речовин можна отримати у Чернівецькому ЦНАПі за 15 днів

07.04.2019 22:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Отримання рішення щодо можливості видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами суб’єкта господарювання, об’єкт якого відповідно до законодавства належить до другої або третьої групи, є невід’ємною частиною для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, який передбачений статтею 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

З метою отримання рішення замовнику (суб’єкту господарювання) необхідно звернутися до адміністратора ЦНАП та надати відповідні матеріали та документи, а саме: Заява для об’єктів міста Чернівці на ім’я начальника Чернівецького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області; для об’єктів Чернівецької області на ім’я начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

Документи, в яких обґрунтовуються обсяги викидів, для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами у повному обсязі (з ситуаційним та генеральним планами, розрахунками розсіювання забруднюючих речовин у атмосферному повітрі та ін.) виконані відповідно до вимог Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 09.03.2006 № 108 «Про затвердження інструкції про загальні вимоги до оформлення документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для підприємств, установ, організацій та громадян-підприємців». У разі недотримання санітарно-захисної зони суб’єктом господарювання, подається завірена копія діючого висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи щодо зміни її розмірів.

У відповідності до Постанови КМУ від 13.03.2002 р. № 302 «Про затвердження Порядку проведення та оплати робіт, пов’язаних з видачею дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, обліку підприємств, установ, організацій та громадян – підприємців, які отримали такі дозволи»  територіальними органами Держпродспоживслужби  протягом 15-ти календарних днів з дати надходження документів приймається рішення щодо можливості/неможливості видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами суб’єкта господарювання, об’єкт якого відповідно до законодавства належить до другої або третьої групи.

Дана послуга надається на безоплатній основі. Надані на розгляд документи, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, після розгляду та прийняття рішення щодо можливості видачі дозволу не повертаються, після розгляду та прийняття рішення щодо неможливості- повертаються адміністратору ЦНАП для повернення суб’єкту звернення.

Телефони для консультування: 50-90-96; 50-90-82; 50-90-81.

За матеріалами http://chernivtsy.eu 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews