Свої доходи вже задекларували понад чотири тисячі буковинців

08.04.2019 20:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

До фіскальної служби Чернівецької області громадяни які отримали доходи у 2018 році, що не оподатковувалися при виплаті, за три місяці «Деклараційної кампанії – 2019» подали 4165 декларацій.

Слід відзначити, буковинці активно звітують про отримані доходи, оскільки торік у аналогічному періоді кількість поданих декларацій становила 2707.

В цілому, з початку року було подано 3369 декларацій із податковими зобов’язаннями, в яких громадяни задекларували 57,8 млн. грн. доходів. З цієї суми до сплати 3,3 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 687,4 тис. грн. військового збору.

Крім того, 796 декларантів звернулися до регіональної фіскальної служби за отриманням податкової знижки. Сума податку на доходи фізичних осіб до повернення склала більше 1,9 млн. грн.

За підсумками даного етапу деклараційної кампанії уже налічується шість «мільйонерів» – подали декларації за 2018 рік, де зазначили понад 11,6 млн. грн. отриманих доходів. Серед «мільйонерів» один житель Сторожинецького району, а п’ятеро інших чернівчани.

До Чернівецького управління подано 2146 декларацій, до Новоселицького – 975 та Вижницького – 326 - розповідає Наталія Василівна. Значно менше декларантів у інших управліннях – продовжує Наталія Василівна - 217 у Сторожинецькому, 208 у Кіцманському, 176 у Сокирянському, 117 у Кельменецькому.

Та наголошує, фіскали уже опрацювали всі дані стосовно ймовірних декларантів й запрошують не зволікати з поданням декларацій, оскільки до завершення кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2018 році залишилось 25 днів. Відтак, декларацію необхідно подати не пізніше 1 травня2019 року. Стосовно тих громадян, які бажають отримати податкову знижку, то вони можуть звертатись до територіальних органів ДФС упродовж всього року. Декларація подається до податкової інспекції за місцем реєстрації платника (місцем проживання).

Також, декларацію можна подати в електронній формі за допомогою засобів електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису згідно із законодавством. 

Стосовно надання роз’яснень щодо подання декларацій, платники можуть звертатись звертатися до територіальних Центрів обслуговування платників. Ще інформація розміщена на офіційному веб-порталі «Територіальні органи ДФС у Чернівецькій області» за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2019/.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews