Сучасний Центр симуляційної медицини та інноваційних технологій БДМУ запрацював у Чернівцях

11.04.2019 22:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

11 квітня у Чернівцях відкрився Центр симуляційної медицини та інноваційних технологій Буковинського державного медичного університету.

В.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк спільно з директором департаменту охорони здоров'я ОДА   Оксаною Андрієць та ректором БДМУ Тарасом Бойчуком ознайомились з Центром, оглянули медичні симулятори, серед яких - робот-симулятор дорослої людини, робот-симулятор новонародженої дитини, манекен імітації пологів, гінекологічні симулятори, манекени для навчання навичкам евакуації, манекен для складної інтубації, манекени для індивідуального та групового навчанням навичкам серцево-легеневої реанімації, манекен для проведення ін’єкцій, тренажери для навчання навичкам аускультації, манекени по догляду за немовлям тощо.

Відтак, під час урочистої частини заходу Михайло Павлюк привітав колектив медуніверситету з відкриттям Центру, наголосивши, що це знакова подія не тільки для даного навчального закладу, але і для всієї Буковини.

«Цей заклад стане потужним осередком медичної освіти як на до дипломному, так і на післядипломному рівнях. Адже у Центрі набуватимуть і відпрацьовуватимуть практичні навички не тільки студенти та лікарі-інтерни, а й удосконалюватимуть професійну майстерність практикуючі лікарі всієї  Буковини. Впевнений: завдяки цьому  вдасться покращити та вивести на якісно вищий рівень надання медичної допомоги мешканцям краю», - підкреслив в.о. голови ОДА.

«Як ми вже переконалися, Центр устатковано найсучаснішим симуляційним обладнанням. Більше 50 викладачів університету пройшли стажування з технологій симуляційного навчання, у т.ч. на базі закордонних центрів симуляційної медицини (Велика Британія, Литва, Польща, Фінляндія, Німеччина).  І усі набуті навички вони сьогодні готові втілювати у реальне життя», - додав Михайло Павлюк.

Він також відзначив, що Буковинський державний медичний університет з кожним роком безперервно і цілеспрямовано підвищує рівень професійної підготовки медичних фахівців усіх категорій з використанням передових освітніх технологій. Окремих представників Буковинського державного медичного університету Михайло Павлюк нагородив ювілейною відзнакою обласної державної адміністрації «100 років Буковинського Віче».

По завершенню заходу в.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк поспілкувався зі студентами БДМУ.

Довідково.

Придбані роботи-симулятори (Code Blue III Adult та Code Blue III Neonate) дозволяють максимально реально відтворити різноманітні клінічні ситуації та відпрацювати тактику лікаря, послідовність його дій, забезпечити відпрацювання навичок лідерства та командної роботи. Крім того, придбано медичні обладнання та меблі – інфузомати, електрокардіографи, дефібрилятори, ларингоскопи, функціональні ліжка, операційний та акушерський столи тощо.

На базі центру з майбутніми лікарями проводитимуться симуляційні тренінги із залученням стандартизованих пацієнтів та акторів для моделювання реалістичної ситуації та створення безпосереднього контакту та спілкування із реальними «пацієнтами».

 
За матеріалами ЧОДА.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews