На Буковині обговорили питання відповідності інфраструктури чинним будівельним ДБН-ам

13.04.2019 22:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Богатирець 11 квітня взяв участь в семінарі загальнонаціональної науково-освітньої програми Академія Будівництва України «Актуальні питання проектування, експертизи проектно-кошторисної документації та будівництва», котра відбулась у Мармуровій залі ЧНУ імені Юрія Федьковича.

Він повідомив, що сучасний стан будівельної галузі Чернівецької області перебуває в процесі адаптування до загальної соціально-економічної програми розвитку регіону.

Ігор Богатирець зазначив, що у 2018 році в Чернівецькій області обсяг виконаних будівельних робіт склав 1,4 млрд. грн., в тому числі житлових будівель – 435,9 млн. грн., нежитлових будівель – 301,7 млн.грн., будівництво інженерних споруд – 690,6 млн. грн.

 Торік, за словами посадовця, з державного бюджету використано майже пів мільярда гривень:

- на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на реалізацію 497 проектів використано 108,7 млн. грн.;

- на реалізацію 38 проектів з державного фонду регіонального розвитку використано 109,7 млн. грн. ;

- на формування інфраструктури 26 ОТГ області, зокрема, на реалізацію 85 проектів використано 68 млн. грн.;

- на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності на 40 об’єктах використано 164,6 млн. грн.;

- на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям використано 8 млн. грн.

Разом з тим, заступник голови ОДА зазначив, що нині адміністративно-територіальна реформа, поява значної кількості ОТГ та перспектива розвитку населених пунктів ставить перед органами влади, місцевого самоврядування та будівельними області відповідні задачі та потребує алгоритму їх вирішення.

Він також зауважив, що співпраця Чернівецької ОДА та Академії будівництва  України покликана сприяти реалізації нагальних та перспективних містобудівних програм області.

Під час заходу Віце-президент Академії будівництва України Віктор Лещинський розповів про організацію, її основні цілі та завдання.

Основною метою діяльності Академії є розробка та впровадження передових вітчизняних та зарубіжних методів, технологій організації та управління будівельними проектами. Серед колективних членів організації – усі будівельні навчальні заклади, науково-дослідні інститути та будівельні організації.

Віктор Лещинський висловив подяку Чернівецькій ОДА за плідну роботу по розбудові області та партнерство з АБУ в організації науково-освітніх заходів.

Він також розповів про започаткування Академією загальнонаціонального науково-освітнього проекту щодо просвітницької діяльності у регіонах України. Проект спрямований на адаптацію сфери будівництва та архітектури до змін у чинному законодавстві. Зокрема, в напрямку координації роботи задля збереження історичної спадщини та споруд, їх адаптації до інклюзивності та іноваційних технологій.

На семінарі обговорили питання відповідності інфраструктури міста та краю чинним будівельним Державним будівельним нормам зі збереженням історичного аспекту архітектури.

Фото - інтернет-портал "Букньюс".

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews