Бізнесу Буковини відшкодували 46,5 мільйонів гривень ПДВ

14.04.2019 07:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У першому кварталі 2019 року на рахунки суб’єктів господарювання відшкодовано 46,5 млн. грн. податку на додану вартість. Про це повідомили в управлінні податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

В області спостерігається збільшення кількості платників, які декларують бюджетне відшкодування цього податку. Зокрема, впродовж першого кварталу 2019 року подано 84 заяви на загальну суму 48,6 млн. грн. Це на 3 заяви  більше, ніж за аналогічний період торік.

За інформацією відомства наразі 98,5% заявлених сум узгоджуються за результатами камеральних перевірок і повертаються на розрахунковий рахунок платника упродовж місяця. Водночас 12 підприємствам було відмовлено у відшкодуванні ПДВ загалом на суму 0,7 млн. грн. грн.

Максимальної ефективності адміністрування ПДВ досягнуто завдяки удосконаленню та ефективному функціонуванню електронної системи, а також прозорості процесу бюджетного відшкодування ПДВ.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews