Михайло Павлюк привітав прикордонників

20.04.2019 20:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


19 квітня в.о. голови обласної державної адміністрації Чернівців Михайло Павлюк відвідав презентацію мистецького проекту «На охороні рубежів», реалізований Чернівецьким прикордонним загоном.

Мистецький проект – це виставка творів мистецтва, присвячена Дню прикордонника. Спільна тема, яка об'єднує мистецький проект – це віхи історії прикордонної служби: від княжої доби до сьогодення. На полотнах картин гості виставки можуть бачити відображення сучасного українського духу у прикордонному війську.  Окрім картин, на виставці представлені зразки обмундирування прикордонників різних часів.

Михайло Павлюк наголосив, що подібні заходи варті особливої уваги та підтримки з боку влади.

«Переглядаючи виставку, міркував про те, що мистецький проект вплетений у канву заходів, завдяки яким ми демонструємо нашу правдиву історію, згадуємо героїв, які відіграли важливу роль у становленні української державності. Впевнений, що про кожну картину, і період історії можна говорити дуже багато, - зазначив посадовець. – Хочу подякувати прикордонникам за їх службу. Вдячний всім, хто долучився до організації заходу. Це символічно, що ви перші стоїте на сторожі кордонів держави, а також бережете кордони гуманітарні - ментальні, історичні. Разом з активною громадськістю, волонтерами, учасниками АТО стоїте на варті української ідентичності, історії, традиції. Будьте з Україною і надалі».

Начальник Чернівецького прикордонного загону Олег Вовк відзначив, що за їх службу прикордонники отримують грошове забезпечення, але Буковинський край спонукає рухатися вперед, прагнути до більшого, робити справи для України та її народу.

Автор полотен – заслужений художник України Андрій Холоменюк, який відобразив історію України через видатні військові постаті різних періодів, а також члени Національної спілки художників України, які змальовують буденність українського прикордонника та краєвиди українських застав.

Андрій Холоменюк зазначив, що звитяжна прикордонна служба надихає на вагомі справі, плідну співпрацю, метою якої є донесення до спільноти правдивого образу українського прикордонника, про їхні будні, справи та завдання.

«Це дуже важливо, коли перші рубежі нашої держави охороняють справжні професіонали, віддані військовій справі, честі, присязі та українському народові»,  - сказав у своїй промові митець.

Найзворушливішим моментом заходу було вручення картини – портрета сина матері загиблого Героя Віктора Мігована його матері - Оксані Ананіївні. На заході була присутня вся його родина – батько  Микола Володимирович та сестра Діана.

Краяни та гості Буковини зможуть переглянути виставку з 19 по 30 квітня у центрі культури «Вернісаж», що за адресою: вул. О. Кобилянської, 53.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews