У Чернівцях відзначили Всеукраїнський день психолога

23.04.2019 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

22 квітня за підтримки управління молоді та спорту обласної державної адміністрації спільно з професорсько-викладацьким складом кафедри психології та філософії та співробітниками медико-психологічного центру Буковинського державного медичного університету було проведено просвітницьку акцію, приурочену до Всеукраїнського дня психолога.

Акція проводилась у навчальних закладах міста Чернівці, де студенти кафедри психології та філософії Буковинського державного медичного університету розповсюджували серед учнів інформаційні міні-книги «Психологічне здоров’я молоді», розповідали про симптоми стресу та методи його подолання.

В ході проведення акції представники кафедри та центру розповіли мешканцям та гостям міста про коло проблем, з якими потрібно звернутися до психолога, а також роз’яснили різницю між психологічним консультуванням та психотерапією. Оскільки на пострадянському просторі поширено багато чуток та неправдивої інформації щодо даної професії, часто людям незрозуміла різниця між психологом, психотерапевтом та психіатром. Фахівці БДМУ допомогли розібратися, до кого ж таки звертатись відповідно до проблеми.

Окрім того, дитячі психологи провели майстер-клас з елементами арт-терапії.

Завкафедри психології та філософії Алла Борисюк зазначила, що велика кількість наших співгромадян брала участь у бойових діях чи була їх свідком, у країні зросла кількість внутрішньо переміщених осіб, біженців та переселенців. Все це неминуче призводить до виникнення низки психологічних криз, посттравматичних стресових розладів, зростання конфліктності, вразливості тощо. Допомога таким людям входить до професійної компетенції медичного психолога.

По завершенні акції спеціалісти закликали не соромитись звертатись до психологів, якщо в цьому є потреба, адже психологічне здоров’я є запорукою соціального добробуту людини.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews