Чернівчан та гостей міста запрошують дізнатися про життя та творчість Зельми Меербаум

28.04.2019 08:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

1 травня о 15.00 у «Галереї на Штейнбарга» (вул. Штейнбарга, 23) відбудеться відкриття виставки про життя та творчість Зельми Меербаум «Ти, чи знаєш ти, як кряче крук?».

Виставка, підготовлена Центром переслідуваного мистецтва Художнього музею м. Золінґен та Фундацією Рози Ауслендер (м. Кельн), вже встигла побувати у багатьох країнах Європейського Союзу і нарешті буде представлена в Україні.

Виставкові стенди оповідають про коротке життя «чернівецької Анни Франк», яке передчасно обірвалося під час Голокосту, та її поетичний спадок. Зельма Меербаум народилася у Чернівцях у єврейській родині. З 15-річного віку дівчина почала писати вірші німецькою мовою. У червні 1942 року її разом з родиною було депортовано до румунського «трудового табору» у Трансністрії. Відтак, Зельма потрапила до рук нацистів і померла від виснаження та тифу.

Трагічна історія життя Зельми Меербаум та її творчий доробок стали відомі лише у кінці 1970-х – на поч. 1980-х завдяки врятованому альбому поетеси з рукописними текстами її поезій.

Сьогодні твори Зельми видаються багатьма мовами, зокрема українською, використовуються для перформансів, надихають митців у всьому світі.

Організатори виставки у Чернівцях: Чернівецький музей історії та культури євреїв Буковини спільно з центром “Gedankendach”.

Виставка триватиме впродовж 1- 31 травня.

Детальнішу інформацію про виставку можна отримати за телефонами: 050-271-42-24; 095-594-48-54.

За матеріалами http://chernivtsy.eu 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews