Гвінейського нелегала упіймали на Буковині (Фото)

02.05.2019 22:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На Сторожинеччині поліцейські викрили нелегала з Гвінеї. Наразі вирішується питання про його примусове повернення до країни походження. А в Путильському районі поліція попередила незаконний перетин кордону трьома студентами-іноземцями.

З 16-го березня на Буковині триває комплекс цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант». Поліція спільно з міграційною та прикордонною службами виявляє та попереджає порушення законодавства іноземними громадянами.

Так, 1-го травня під час патрулювання території обслуговування, наряд сектору реагування патрульної поліції Сторожинецького відділу поліції виявив у селі Банилів-Підгірний 32-річного громадянина Гвінеї. Після закінчення дозволеного терміну перебування на території України іноземець ухилявся від виїзду, чим порушив статтю 4 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

Працівники поліції подали до міграційної служби обґрунтоване звернення про примусове повернення порушника до країни походження із забороною в’їзду на територію України терміном на три роки.

Крім цього, працівники Путильського відділення поліції попередили незаконний перетин кордону трьома іноземними студентами. Громадян Індії, віком 20-23 роки, правоохоронці виявили поблизу державного кордону у селі Шепіт. Поліцейські попередили іноземців про відповідальність за незаконний перетин кордону й доправили до райцентру.

Також поліцейські викривають кримінальні порушення, скоєні іноземними громадянами. Зокрема, днями слідчі оголосили про підозру 50-річному громадянину Молдови, у якого виявлено ніж з ознаками холодної зброї. Чоловік обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Матеріали провадження з обвинувальним актом поліцейські скерували до суду.

Зокрема, за півтора місяця проведення операції «Мігрант» виявлено 9 кримінальних і 474 адміністративних правопорушень, скоєних іноземцями. По 12-ти злочинах винним особам уже оголошено про підозру, по 14-ти кримінальних правопорушеннях матеріали скеровано до суду.

До УДМС працівники поліції надіслали 92 подання, з яких:

  • 40 – про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства в країну походження;
  • 33 – щодо скорочення терміну тимчасового перебування в Україні;
  • 16 – про заборону в’їзду на територію України.

Ще три подання стосувалися скасування посвідок на тимчасове проживання, скасування дозволу на імміграцію та примусового видворення іноземця, який звільнився з місць виконання покарань.

За матеріалами відділу комунікації поліції Чернівецької області.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews