Іванна Капустянська

Іванна Капустянська

Редактор, журналіст

Цікавий вікенд: куди поїхати на вихідні в Україні

04.05.2019 16:21   Джерело: Українська правда
Автор : Іванна Капустянська

Цікаві маршрути по містах України, які надихнуть та залишать по собі безліч приємних вражень. 

Чернівці: Університет, тролейбуси та понад 600 історичних пам'яток.

За вихідні у мальовничій столиці Буковини, при бажанні, можна побачити понад 600 пам'яток.

Центр міста ­– це чудові архітектурні ансамблі, сотні пам’яток, бруківка, літні тераси кав’ярень, загадкові дворики, вінтажні тролейбуси "Skoda", написи на стінах, вуличні музиканти, крамнички сувенірів, назви вулиць (Бетховена, Міцкевича, Шіллера, Заньковецької тощо), простори та історії роблять атмосферу міста неповторною.

Чернівці відомі своєю смачною традиційною кухнею та цікавими історіями пішоідної вулиці Ольги Кобилянської.

null

До слова, це все сприймається не як декорації, а дуже природньо. В Чернівецькому університеті, пам’ятці ЮНЕСКО, навчаються студенти, у тролейбусах їздять пенсіонери, на балконах вишуканих фасадів поливають квіти мешканці квартир, у церквах проходять служби.

Саме цією природністю на такому багатому фоні Чернівці і завойовують.

Кам'янець-Подільський, Бакота та Подільські Товтри

Два пункти зі списку "Сім чудес України" плюс ще два зі списку "Сім природних чудес".

Дві області, два міста, дві величні фортеці, два каньйони, скельний монастир, затоплені поселення, заворожуючі ландшафти – і все це можна побачити та відчути за два вихідних дні.

У самому Кам’янці, звичайно, головною принадою є неприступна фортеця, яка чудово збереглась до наших днів.

Проте відвідайте також затишний Смотрицький каньйон і рушайте до Бакоти.

null
Фото з мережі Інтернет

До слова, обидва ці об`єкти – частини Національного природного парку "Подільські товтри" – першої позиції у списку інтернет-голосування "Сім природних чудес України".

Товтри – це місцева назва скелястої дугоподібної гряди, висота якої над оточуючою рівниною 60-65 м. Це залишки узбережних рифів древнього Сарматського моря, витягнених паралельно колишній береговій лінії. Ці рифи утворювались протягом середнього i верхнього міоцену (понад 10 млн років тому).

Одеса: море, вино та катакомби

"Перлину" зайвий раз представляти не потрібно. Одеса – одне з найколоритніших міст України: замки, собори, палаци, фортеці, люди; море, лимани, степ; виноробство, рибальство... Та! Є навіть своя Венеція.

null
Фото з мережі Інтернет

Можна скласти сотні маршрутів на будь-який смак. І от один з них.

Розпочати варто з серця Одеси. Стандартна екскурсія включає погулянку центром міста: Дерибасівською, міським садом, Приморським бульваром до Тещиного мосту, а потім Потьомкінськими сходами до Морського вокзалу. Варто також пошукати місцевого колориту на Привозі чи Молдаванці.

Головна принада Одеси – море. Радимо екскурсію з морського вокзалу на Воронцовський маяк (з травня), чи ж спуститись канатною дорогою з Французького бульвару на пляж "Отрада", а ще можна піти на екскурсію морським портом.

Першого дня, окрім прогулянок до моря та екскурсій містом, варто вирушити до одеських катакомб.

Це чи не найдовші у світі (3000 км) та найзаплутаніші підземні лабіринти. Єдиний офіційний вхід у катакомби знаходиться в селі Нерубайське (15 км. від центру Одеси). А саме в Музеї партизанської слави. Самостійно в катакомби ліпше не спускатись.

null
Фото з мережі Інтернет

Ви не пробачите собі, якщо будучи у Білгороді не заїдете і до села Шабо (за 8 км), де знаходиться однойменний винний заводта виноробня "Маркіз де Лакарен".

 

У кожній області України заховано сотні цікавинок, тож не зволікайте та вирушайте відкривати для себе таємниці української землі.

Захар Колісніченко,  "Українська правда. Життя".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Українська правда