У 2019 році на Буковині запланована робота 290 закладів оздоровлення та відпочинку

06.05.2019 20:51   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Шостого травня у Будинку з левами відбулася апаратна нарада, під час якої в. о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк звернув увагу на питання організації оздоровчої кампанії на Буковині у 2019 року.

«Оздоровлення та відпочинок дітей в першу чергу мають бути безпечними. Особливу увагу потрібно спрямувати для організації відпочинкової кампанії для дітей з особливими потребами, - наголосив Михайло Павлюк. – Окрім того потрібно розглянути можливість створювати умови для вишколів спортивних клубів саме на території Буковини».

Начальник управління молоді та спорту обласної державної адміністрації Богдан Вітовський підкреслив, що відомство виступає координатором проведення оздоровчої кампанії, є координація проведення в області оздоровлення та відпочинку дітей.

Відомо, що збереження здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил шляхом організації якісного, повноцінного оздоровлення та відпочинку є важливим напрямком діяльності соціальної політики як у державі, так і в області.

Богдан Вітовський повідомив, що У 2019 році на оздоровлення та відпочинок буковинських дітей виділено бюджетні асигнування у розмірі  25 695,5 тис. грн., у тому числі:

- з обласного бюджету – 14239,8  тис. грн. (2018 році – 13189,3 тис. грн.), що на 1050,5 тис. грн. більше порівняно з минулим роком;

- з місцевих бюджетів – 11455,7 тис. грн. (2018 році – 8399,6 тис. грн.), що на 3056,1 тис. грн. більше порівняно з минулим роком.

Попередньо у 2019 році запланована робота 290 закладів оздоровлення та відпочинку:

- 12 стаціонарних оздоровчих закладів;

- 90 пришкільних таборів з денним перебуванням;

- 178 літніх мовних таборів;

- 7 наметових таборів;

- 3 табори праці та відпочинку.

Найбільшої уваги приділено організації відпочинку та оздоровленню дітей. Так, Законом України від 02 жовтня 2018р. №2576-VIII «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей»  розширено категорії дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Зокрема, до переліку категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки додано:

дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність І або ІІ групи;

діти, батьки яких загинули від нещасного випадку на виробництві або під час виконання службових обов’язків, в тому числі діти журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Головним завданням у поточному році має стати своєчасне відкриття дитячих закладів (з початку червня 2019 року) та забезпечення проведення максимальної кількості змін у літній період.

Михайло Павлюк закликав до координації дій всіх відповідальних структурних підрозділів ОДА, районних державних адміністрацій, ОТГ, правоохоронних органів щодо належної організації оздоровчої кампанії – 2019 та доручив:

  • здійснювати постійний контроль за дотриманням вимог діючого законодавства в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку щодо організації охорони життя і здоров'я дітей, харчування, пожежної безпеки, виховної роботи;
  • проводити вибіркові перевірки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку  впродовж оздоровчої кампанії з метою упередження виникнення пожеж, надзвичайних ситуацій різного характеру, охорони праці, належного медичного обслуговування, повноцінного збалансованого харчування дітей, забезпечення  закладів охорони здоров'я  необхідними медичними препаратами,  у тому числі лікарськими засобами для надання невідкладної допомоги дітям при гострих кишкових інфекціях, харчових отруєннях, отруєннях грибами та у випадках  дитячого  травматизму;
  • рекомендувати заборону діяльності торговельних об’єктів з реалізації спиртних напоїв та тютюнових виробів, з метою зміцнення правопорядку в місцях розташування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;
  • інформувати батьківську громадськість щодо можливості оздоровлення та відпочинку дітей в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.
За матеріалами ЧОДА.
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews