Буковинці заборгували 700 мільйонів гривень за газ

07.05.2019 11:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Споживачі газу у Чернівецькій області заборгували майже 702 мільйона гривень. Така сума у 1,8 разів більша, ніж минулого року. 

Як повідомили у "Чернівцігаз збут", в Чернівецькій області після монетизації субсидій зросла заборгованість за газ.

Кількість боржників-субсидіантів станом на 1 березня становила понад 34 тисячі осіб, а вже наприкінці квітня їх кількість становить понад 37 тисяч осіб. Тобто, майже 40% субсидіантів не розрахувались за газ.

“Проведений аналіз оплат субсидіантів за спожитий газ показує, що 59,8% субсидіантів, які отримали державну допомогу грошовими коштами, провели розрахунки в повному обсязі. І близько 40% субсидіантів не розрахувались за блакитне паливо, а використали кошти на інші потреби. Це значно вплинуло на зростання неплатежів”, – зазначив директор "Чернівцігаз збуту" Володимир Ляшенко.

Буковинцям, які отримють субсидії нагадують, що відповідно до законодавства, наявність простроченої заборгованості лише за один місяць позбавить споживачів подальшого отримання державної допомоги. Тож субсидіантам, які отримують монетизовану субсидію, необхідно сплачувати повністю всю суму, зазначену в рахунку за газ.

Крім того, оплату необхідно здійснювати впродовж п’яти днів після отримання платіжки або до 10 числа місяця, наступного за місяцем постачання, та не допускати заборгованості.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews