Чернівецькі волонтери розповіли скільки коштів витрачають на потреби важкохворих дітей (відео)

07.05.2019 14:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ініціаторка проекту "Мобільний хоспіс" Катерина Пономарьова розповіла, що на допомогу діткам з важкими діагнозами щомісяця необхідно до 60 тисяч гривень.

"Є люди, які постійно допомогають-загальна сума 7-8 тис грн! Якщо серед моїх друзів є бажаючі бути партнерами програми Дитячий мобільний хоспіс-відгукніться! Інформація про діток, якими ми постійно опікуємося тут".

Катерина Пономарьова розповіла чому взялась допомагати дітям з невиліковним діагнозом.

"Ми ішли до цього довго, бо розуміли, як це непросто. Поруч із тим ми розуміли, що якщо ми не почнемо це робити, ніхто не почне цього робити. Взагалі, дуже багато волонтерських організацій допомагають хворим дітям. До того моменту, поки дитина не стає безнадійно хвора. Тоді стає емоційно важко, бо ти розумієш, що для цієї дитини ти ніби не можеш нічого зробити.

Насправді, для цієї дитини і для родини можна багато чого зробити. Перше основне наше завдання – це зробити комфортним життя дитини в будь-якому стані. Невиліковно хвора дитина може жити багато років. Батьки роблять усе, щоб підтримувати надію. Тому батькам, родинам потрібна дуже велика психологічна допомога. Ми побачили, що десь 60 відсотків татусів не витримує, іде. Я не можу це пояснити, я не можу засуджувати таких татусів. Напевне, саме у такий момент йому і потрібна ця психологічна допомога, щоб усвідомити, що це є твоя дитина , вона потребує ще більшої уваги, більше фінансів потрібно. Коли мама залишається наодинці з цими проблемами, вона впадає у депресію, бо дитина хворіє і ще й вона залишилась сама.

А якщо ще й немає нікого з близьких, які б її підтримали, вона залишається прикута до ліжка з дитиною і це просто катастрофа", - розповідає пані Катерина.

Паліативна допомога у Чернівцях – це необхідне явище сучасності, адже, як відомо, стаціонарного хоспісу на Буковині просто не існує, але варто наголосити на тому, що паліатині люди у області є. І їх не потрібно забувати чи списувати з рахунку.

Такі люди потребують волонтерської руки допомоги. Особливо, коли попри всі діагнози, попри всі вироки, за життя борються діти.

За матеріалами ІА «АСС»

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews