Поліція Буковини попереджає про заборону використання тоталітарної символіки

07.05.2019 17:01   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Напередодні 9 травня у Поліції Чернівецької області нагадали про кримінальну відповідальність за використання символіки тоталітарних режимів.

Зазначається, що відповідно до чинного законодавства, під заборону підпадає виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Крім цього, на всій території України не дозволяється публічне виконання гімнів СРСР, УРСР, інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів.

За пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів і використання їхньої символіки передбачена кримінальна відповідальність. Порушникам законодавства про декомунізацію загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна, – йдеться у повідомленні поліції.

null
Фото з мережі Інтернет




У поліції Буковини закликали учасників відзначення Дня пам’яті і примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-ї річниці вигнання нацистів з України неухильно дотримуватися вимог законодавства.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews