У Чернівцях вшанували воїнів-визволителів

09.05.2019 21:15   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У ці травневі дні буковинці, як і весь український народ, схиляють голови перед меморіалами воїнів-визволителів, перед світлою памяттю усіх, хто віддав своє життя за мирне небо, квітами встеляються пам'ятники борцям за незалежність, мир та спокій України.

Символічний мітинг-реквієм відбувся нині біля пам’ятника генералу Федору Боброву у Центральному парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка.

Заступник голови облдержадміністрації Мирослав Заячук разом з ветеранами, громадськістю поклав квіти до монумента.

«Цьогоріч ми відзначаємо чергову річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, пам'ять про яку залишається в душах і серцях як приклад мужності, самопожертви, сили духу та патріотизму загиблих воїнів. Пам’ять - нетлінна, вона не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії. Проте сьогоднішній день символізує не тріумф перемоги, а нагадує нам про те, що найважливішим є мир, - наголосив Мирослав Заячук. - Україна значним внесок доклалася до цієї перемоги у найкривавішій найстрашнішій війні в історії людства: це величезні втрати, які рахуються мільйонами жертв військових дій, загибель мирного населення, депортації, голоду, ненароджені у 3-х поколіннях після війни...Ми заплатили надто велику ціну за мир. І ми щиро вдячні вам, шановні ветерани, за те, що маємо можливість будувати Українську державу», - зазначив посадовець.

Нині Україна, як і в роки II Світової війни – епіцентр  протистояння агресору. Українські воїни зі зброєю в руках щоденно боронять нашу державність, платять за це найдорожчу ціну - власне життя. 

Мирослав Заячук висловив впевненість та віру, що  і в цьому протистоянні ми переможемо: адже той, хто воює за свою землю, завжди перемагав.

Також у цей день керівництво області та міста разом з представниками ветеранських громадсько-політичних об’єднань вшанували жертв Другої світової війни біля пам’ятника Перемоги на Соборній площі міста.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews