Михайло Павлюк звернувся до буковинців у День пам'яті та примирення

09.05.2019 21:36   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

В. о. голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Павлюк з нагоди Дня пам'яті і примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні звернувся до громадян.

«Дорогі буковинці!

Друга світова війна є жахливою трагедією людства, під час якої знищено десятки мільйонів людей та піддано геноциду цілі народи. Вона назавжди залишиться для нас символом нагадування про те, як далеко можуть зайти тоталітарні режими у своєму прагненні нових завоювань та тотальному знеціненні людського життя. Пам’ять про ті події ще довго відгукуватиметься болем у серцях наступних поколінь.

Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та поплічниками Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців і громадян інших національностей, що проживали на території України упродовж 1939–1945 років. Найтяжчі – демографічні, які оцінюють у 8-10 мільйонів осіб, зокрема з Буковини було мобілізовано  понад 100000 воїнів, з яких більше 26 тис загинуло у боях. Із понад 100000 воїнів-буковинців тільки одному, старшині Івану Федоровичу Козачуку, було присвоєно звання Героя Радянського Союзу і тільки один воїн Мефодій Степанович Дудка був удостоєний трьох орденів Слави.

 У Другій світовій війні українцям випала героїчна і разом з тим трагічна роль. Єднання суспільства навколо усвідомлення цієї істини й надалі сприятиме ефективному протистоянню зовнішнім викликам та загрозам.

Сьогодні Україна, як і у роки Другої світової війни, є епіцентром протистояння агресору. На Сході нашої держави новітні Герої кожного дня протистоять сучасній загрозі незалежності України, яка є важливим чинником європейської безпеки у протистоянні російськими окупантами.

Тому наше спільне завдання – докласти всіх зусиль, щоб припинити війну, яка виснажує економіку, промисловість, інфраструктуру, а найтрагічніше – нищить життя і здоров’я наших громадян, калічить долі цілих родин українців.

8 травня, у День пам’яті та примирення, та 9 травня, у День перемоги, закликаю схилити голови та вшанувати пам’ять усіх жертв Другої світової війни хвилиною мовчання.

1939-1945 роки. Ми пам’ятаємо! Миру і процвітання Україні, щастя і радості кожній родині! Слава захисникам України різних часів!

Слава Україні!

Героям слава!»

За матеріалами ЧОДА.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews