На Буковині через неправильний діагноз педіатра померла дворічна дитина

10.05.2019 16:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Кельменецька районна прокуратура передала обвинувальний акт до суду відносно лікаря-педіатра районної лікарні внаслідок дій якої померла дитина.

Відомо, що у березні 2018 року до лікарка через недбалість не поставила правильний діагноз дитині 2016 року народження та не провела жодних додаткових обстежень для встановлення правильного діагнозу хворого і проведення подальшого лікування. Згодом, у дитини знову з'явилися симптоми в'ялості, нудоти, нежитю та сонливості.

Малолітнього хворого госпцталізували з попереднім діагнзом ГРВІ та стан дитини з кожним днем погіршувався. Вже в Обласній лікарні 2-річному пацієнту діагностували синдром Рея. Однак врятувати життя дитині не вдалося, чрез місяць хлопчик помер.

Як повідомили у прокуратурі Чернівецької області, саме недбалість лікарки-педіатра районної лікарні, яка не надала кваліфікованої медичної допомоги, призвело до смерті дитини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews