У Чернівцях розпочали прийом проектів Бюджету участі

17.05.2019 16:33   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Чернівчани, які мають активну громадянську позицію, хочуть брати участь в розвитку міста та мають цікаві ідеї, до 30 червня можуть подати свої проекти для участі в конкурсі.

Ідеї, які наберуть найбільше голосів, будуть реалізовані за кошти міського бюджету в 2020 році. Тематика проектів повинна бути спрямована на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проектів у всіх сферах життєдіяльності міста.

Наразі є лише один зареєстрований проект - щодо облаштування дитячого майданчика на вулиці Гайовій. Кошторис проекту - майже 700 тисяч гривень.

Відтепер проекти розподіляються на такі категорії: малий проект від бюджетних організацій (бюджет до 699 999 грн.), малий проект від громадськості (бюджет до 699 999 грн.), великий проект від бюджетних організацій (бюджет від 700 тис. грн. до 3 млн.грн) та великий проект від громадськості (бюджет від 700 тис. грн. до 3 млн.грн).

В 2020 році на реалізацію проектів в міському бюджеті буде передбачено 16 мільйонів гривень: 40% – на великі та 60% – на малі.

Також з положення вилучена вимога збору підписів (25 та 50 мешканців) для подачі проектів.

Автором проекту може бути громадянин України, який досяг 14-річного віку. Кожен автор може подати один проект. Проекти можна подати з 15 травня по 30 червня через всеукраїнську платформу "Громадський бюджет".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews