У центрі Чернівців замість кінотеатру буде церква

19.05.2019 19:13   Джерело: shpalta.media
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Сім членів виконкому проголосували за те, аби передати приміщення колишнього кінотеатру «Україна», що на вулиці Ольги Кобилянської, 51, 53, в оренду релігійній громаді терміном на 10 років. 

17 травня виконавчий комітет Чернівецької міськради ухвалив рішення про передачу колишнього приміщення кінотеатру «Україна» (що на вулиці Ольги Кобилянської, 51, 53) релігійній громаді церкви «Еммануїл» в оренду на 10 років. За це рішення проголосували семеро членів виконкому. Зокрема Антоніна Бабюк, Сергій Босовик, Василь Продан, Ярослав Шешур, Ілля Горбатюк, Олександр Ковтун та Микола Проданюк. Пише https://shpalta.media

Під час розгляду цього питання у начальниці управління культури Юлії Сафтенко та міського голови Олексія Каспрука була пропозиція зняти питання на довивчення. Щоправда, члени виконкому її не підтримали.

Відтак громадська діячка Тетяна Шепелько запропонувала почекати до сесії міської ради та розгляду петиції Артема Жука «Зберегти кінотеатр «Україна» щодо створення на його базі сучасного культурного кластера.

«Для чого формувати петиції, якщо ви йдете у протиріччя громадським інструментам? У нас є свої важелі впливу. Є громадські слухання, створена робоча група. Ми об’єднаємо людей, які хочуть зберегти кінотеатр, відновити культурно-мистецький центр. Вам потрібно більше цікавитися культурним життям міста», – звернулася пані Тетяна до членів виконкому.

 

Натомість представник церкви «Еммануїл» Костянтин Кучеренко повідомив, що вони готові зробити ремонт у колишньому кінотеатрі. Проте водночас не проти взяти в оренду й інше місце та готові побудувати приміщення з нуля, але це має бути ділянка в центрі міста.

Громадський активіст, автор петиції Артем Жук не знав, що сьогодні буде засідання виконавчого комітету. Про це він сказав у коментарі «Шпальті».

«Я відстежував засідання виконкому онлайн. Проте надіюся, що міський голова накладе на це рішення вето, а я піду на травневу сесію, де будуть розглядати петицію», − розповів Артем Жук.

 

Незважаючи на протести чернівчан, електронну петицію та створену робочу групу, яка активно працювала, виконавчий комітет погодив рішення щодо передачі комунального приміщення.

За матеріалами https://shpalta.media 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: shpalta.media