На Буковині відкрили ще одну медичну амбулаторію

24.05.2019 20:59   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Комареві Кельменецького району відкрито амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Це вже друга амбулаторія на Буковині.

В.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк виступив перед жителями району: "Реформа сільської медицини триває, і я хотів би, аби вона рухалась по Чернівецькій області й надалі: адже це те, де найбільше потрібна увага для сільських жителів. Саме вони заслуговують якісних медичних послуг: сформовано якісний колектив закладу, створено належні умови , є гарна взаємодія з усіма ланками влади, і я дякую усім, хто долучився до такої спільної хорошої роботи. Зокрема, будівельникам, фірмі, котра виграла тендер та в короткі терміни провела такі роботи. Бажаю колективу гарних умов, ми будемо моніторити вашу роботу. Без сумніву, сільська медицина - це урядова програма, яка була розпочата у 2014 році і впевнено крокуватиме шляхом успіху".

Тут наявні кабінет лікаря, кабінет щеплень, процедурна, кімната для песоналу, реєстратура, стерилізаційна, оглядова і сестринська, кухня-вітальня, санвузол для відвідувачів та песоналу, душова.
В амбулаторії обладнані житлові кімнати для 2-х лікарів.

Будівництво розпочали у грудні 2018 року. Загальна кошторисна вартість - близько 8 млн. грн.

Тут працюють лікар загальної практиики сімейної медицини Орися Дудчак( стаж роботи 6 років), а також стоматолог, лаборант, три медичні, одна - молодша медична сестра, водій.
Наразі заключено 1054 декларації із пацієнтами.

Амбулаторія обслуговуватиме жителів сіл Комарів, Майорки та Дністрівки (2350 осіб, 467 з яких - діти).

Серед матеріально-технічного оснащення амбулаторії - комп'ютер з принтером, електрокардіограф, ультрафіолетовий стерилізатор, тонометри, електронні ваги для немовлят, отоофтальмоскоп, пікфлуометр, спірометр тощо.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews