У Чернівцях з'явиться вулиця на честь Катерини Гандзюк?

29.05.2019 09:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Вулицю Новосибірську у Чернівцях пропонують перейменувати на честь активістки Каті Гандзюк.
 
У Чернівецькій міськраді планують перейменувати одну з вулиць Чернівців на честь загиблої активістки з Херсона Катерини Гандзюк. Про це пише "Чернівецький промінь".
 
Зокрема, на сайті міськради з'явився проект рішення "Про розгляд електронної петиції №61 гр. Тудана О. В. щодо назви однієї з вулиць міста іменем Катерини Гандзюк". Пропонується провести громадські слухання щодо перейменування вулиці Новосибірської на вулицю Катерини Гандзюк.
 
Відповідний проект рішення депутати Чернівецької міськради розглянуть на черговійї сесії 27 червня.
 
 
Нагадаємо, місяць тому на Єдиному сайті електронних петицій з'явилася петиція щодо перейменування однієї з чернівецьких вулиць на честь активістки з Херсона Катерини Гандзюк, яка брала участь у Помаранчевій революції, Євромайдані в Києві та Херсоні, працювала в громадських організаціях, а також Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців у Херсонській області. Вона разом з іншими активістами активно виступала проти "проросійських сил" у регіоні, особливо під час спроб влаштувати так звану "російську весну" на півдні України у 2014 році. У липні 2018 року Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 30% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій. 

4 листопада 2018 року дівчина померла.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews