Які овочі та фрукти на ринках Буковини вже безпечні, а які мають найбільше нітратів

31.05.2019 13:33   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Найбільше нітратів - у буряку і редисці. А от полуниця вже безпечна.

У травні на ринках Чернівецької області спеціалістами вилучено 1818 кг овочів та фруктів. Серед причин – органолептика, торгівля з землі та, безумовно, нітрати, повідомляє Держпродспоживслужба в Чернівецькій області.

Як пише ІА «АСС», лідером все ще лишається буряк і редис, не відстає і молода картопля. А ось «нітратний присмак полуниці» можна було відчути лише на початку місяця. Це ягода родом із Закарпаття. Тоді фахівці встановили перевищення небезпечних речовин у три рази. Нітратний показник сягнув 183 і 206 мг/кг (при нормі 60 мг/кг). 20 кг цієї полуниці не допустили до реалізації. Сьогодні ж ця ягода є цілком  безпечною для споживання. Адже на ринках з’являється домашня місцева полуниця - з Хотинського, Сокирянського та Новоселицького районів. Вміст нітратів у ній не перевищує 30 мг/кг.

Фахівці наголошують: перед вживанням овочі, фрукти та зелень необхідно добре мити. Кращій спосіб зменшити кількість нітратів – замочувати у воді. Для полуниці, наприклад, достатньо 10 хвилин.

За матеріалами ІА «АСС».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews