На Буковині засудили десятикласника, який побив до напівсмерті свого однолітка

31.05.2019 14:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Новоселицький районний суд на рік умовно засудив 10-класника, який під час суперечки через дівчину сильно побив свого однолітка.

Потерпілий отримав перелом ключиці з розходженням уламків, забій головного мозку, вдавлений перелом тім'яної кістки, які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень небезпечних для життя. Про це йдеться на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, - пише acc.cv.ua.

Інцидент стався ще у жовтні 2017 року. Через образу дівчини, честь якої намагався захистити потерпілий, він домовився про бійку зі своїм кривдником. Вони зустрілися на мосту між селами Несвоя та Балківці Новоселицького району. Кожен зі своїми друзями, які утворили коло. А в центрі кола почали битися обвинувачений із потерпілим. Потерпілий не встиг завдати своєму кривднику жодного удару. Оскільки той вдарив його кулаком та, схопивши за пояс, перекинув потерпілого через себе на гравійну дорогу.

Від цього стався перелом ключиці і потерпілий на деякий час втратив свідомість. Але це не зупинило кривдника, який наніс лежачому хлопцеві ще кілька ударів кулаком у голову. Він бив поки між ними не стали інші хлопці, які зупинили бійку. 

Побитий хлопець прийшов до тями і навіть зміг самостійно піднятись і піти додому. Вони домовились приховувати факт бійки. А потерпілий сказав батькам, що упав з паркану. Лише після діагностування у лікарні важких травм, хлопець таки зізнався батькам, що його побили.

Обвинувачений визнав факт бійки, але заперечив свою вину у цьому. Сказав, що потерпілий першим хотів завдати йому удару і він змушений був захищатися. Просив пробачення у потерпілого. А його батьки відшкодували 7 тисяч гривень матері потерпілого на лікування. Проте, наявними доказами та показами усіх свідків вина 10-класника була доведена.

Тому суд визнав школяра винним у нанесенні важкого тілесного ушкодженого, небезпечного для життя і призначив один рік умовного покарання. 

Крім того, обвинувачений разом з батьками повинен виплатити майже тисячу гривень матеріальної та 30 тисяч гривень моральної компенсації потерпілій стороні.

За матеріалами acc.cv.ua.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews