Три пропозиції хабара отримали буковинські поліцейські за добу

04.06.2019 13:06   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Правоохоронці від неправомірної вигоди відмовились. Порушникам за скоєне загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.

4 червня приблизно о 1 годині ночі під час патрулювання в селищі міського типу Берегомет поліцейські ГРПП Вижницького відділення поліції отримали повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду. Під час складання адміністративних матеріалів у правоохоронців виникла підозра, що один із водіїв перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Прибувши до Вижницької ЦРЛ, перед проходженням медичного огляду на стан сп’яніння, 27-річний житель села Лопушне запропонував поліцейським неправомірну вигоду за непритягнення його до адміністративної відповідальності.

3 червня о пів на другу ночі у селі Стара Жадова поліцейські ГРПП Сторожинецького відділу поліції за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль. Під час складання адмінматеріалів та проходження тесту на стан алкогольного сп’яніння, виявилося, що 31-річний водій керував автомобілем напідпитку. За непритягнення його до адміністративної відповідальності чоловік запропонував правоохоронцям хабара.

Цього ж числа приблизно о 20 годині у селі Нижні Петрівці Сторожинецького району правоохоронці ГРПП місцевого відділу поліції зупинили легковик за порушення правил дорожнього руху. Під час перевірки документів виявилося, що у кермувальника відсутнє посвідчення водія. Щоб уникнути адміністративної відповідальності 20-річний водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду у іноземній валюті.

У всіх трьох випадках працівники поліції від запропонованого відмовились та одразу повідомили своє керівництво.

На місці подій слідчо-оперативні групи Вижницького та Сторожинецького ВП задокументували протиправну діяльність порушників. За спробу дати хабара окрім адміністративної їм доведеться понести ще й кримінальну відповідальність.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

За матеріалами поліції Чернівецької області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews