Коли поменшає дощів у Чернівцях?

07.06.2019 07:38   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Дощова погода на Буковині не дає спокою ані городникам, ані відпочивальникам. Одним не вдається плідно працювати на своїх ділянках, а іншим – отримати золоту засмагу від перших променів літнього сонця.

Щоб знати, коли чернівчанам очікувати на більш-менш сталу недощову погоду, «Погляд» звернувся до начальника Чернівецького обласного гідрометеоцентру Тетяни Негадайлової.

«Нестійкий характер погоди утримається практично до 10 червня, – констатує факт пані Тетяна. – Тобто у нас пануватимуть теплі, насичені вологою повітряні маси, які прогріваючись, випаровуються і випадають у вигляді злив. Щоправда, розподіляються вони досить нерівномірно. Якщо в одних місцевостях є перерив у дощах, то в інших вони випадають значні і навіть дуже сильні, які супроводжуються шквалом і градами.

Лише з наступного тижня ми очікуємо перерву в опадах, хоча цілком їх ще не виключаємо. І якщо в гірських районах області вони ще утримаються практично щодня, то на рівнині короткочасні дощі з грозами будуть лише в окремі дні в другій половині дня, тобто переважний період буде вже без опадів. Ну і відповідно з наступного тижня у нас прояснення, температури підвищаться до 25-30 градусів тепла. Тобто у понеділок, 10 червня, ми ще очікуємо дощик, а вже з вівторка – практично без опадів. Лише в окремі дні є ймовірність опадів.

Повністю ми їх виключити не можемо, тому що дуже багато вологи набралось і практично при підвищеній температурі вона буде випаровуватися і випадати у вигляді короткочасних опадів. Але це вже не будуть щоденні дощі».

За словами головного синоптика краю, у червні очікується, що температура на градус-півтора буде вищою за кліматичну норму, а опади – в межах норми, тож ніяких серйозних паводків наразі не прогнозують.

Автор: Ольга ШУПЕНЯ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews