Чернівецька область – лідер серед сертифікованих тренерів для підготовки фахівців інклюзивно-ресурсних центрів

07.06.2019 08:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Шостого червня очільниця Директорату інклюзивної та позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України Валентина Хіврич провела в режимі он-лайн конференції експертну зустріч з обговорення розвитку мережі інклюзивно-ресурсних центрів.

Від Чернівецької області участь у заході взяли заступник голови обласної державної адміністрації Мирослав Заячук, начальниця відділу інклюзивної, спеціальної, позашкільної освіти Департаменту освіти і науки ОДА Оксана Гринюк, керівниця Чернівецького інклюзивно-ресурсного центру №1 Наталя Наход.

Під час вебінару Чернівецьку область відзначену як лідера з підготовки фахівців, які пройшли сертифікацію і стали тренерами для підвищення кваліфікації педагогічних працівників інклюзивно-ресурсних центрів.

Торік у Чернівецькій області утворено 13 інклюзивно-ресурсних центрів у 10 районах, 2 об’єднаних територіальних громадах та м. Чернівці.     

У 2019 році створено ще 1 центр – у Клішковецькій об’єднаній територіальній громаді. До Єдиного Державного реєстру юридичних та фізичних осіб внесено 14 центрів. Планується створити ще 3 інклюзивно-ресурсних центрів, 2 з яких - у Чернівцях.

Упродовж 2 років з державного бюджету на оснащення Інклюзивно-ресурсних центрів Чернівецької області надійшло 3 500 тис. грн.

На облаштування ІРЦ у 2018 залучено коштів з місцевого бюджету 3 169,6 тис. грн. у 2019 – 411, 2 тис. грн.

Разом з тим, відповідно до постанови КМУ 319 від 03.04.2019, на Чернівецьку область виділено 4 358,2 тис. грн. на придбання спеціальних автомобілів, призначених для надання додаткових психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг працівниками інклюзивно-ресурсних центрів. 

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews