Проспект у Чернівцях після ремонту стане безпечнішим та доступнішим для людей з вадами здоров'я

08.06.2019 16:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
На ділянці від Небесної Сотні до готелю "Турист" через недостатнє освітлення, неврегульовані переходи кожні 300 метрів останніми роками трапилося декілька резонансних ДТП.
 
Тому при капітальному ремонті проїзної частини проспекту Незалежності у Чернівцях закцентували увагу на убезпеченні пішоходів, - пише promin.cv.ua.
 
Директор департаменту ЖКГ Володимир Бешлей, у програмі "Діалоги" розповів про захист пішоходів дбатимуть декілька елементів: острівці безпеки, світлофори, зелена огорожа та тактильна плитка.
 
Посадовець зазначив, що багато нарікань у соцмережах викликали конструкції, які з’явилися біля паркомісць.
 
"Це острівці безпеки. Ми не одну нараду провели з поліцейськими, проектантами і на транспортній комісії розглянули необхідність влаштування таких острівців. Усі в один голос за те, що це необхідно. Це перш за все безпека пішоходів".
 
Між частинами передбачена зелена огорожа з насаджень, металевої, як була раніше, не встановлюватимуть. Також будуть влаштовані додаткові світлофори, зараз проводимо роботи з монтування мереж.
 
У проекті Проспекту також сучасні норми і стандарти, які зроблять пересування комфортним і для людей з вадами здоров’я.
 
"Буде облаштовано і піднято бордюр, згідно державних будівельних норм, на зупинках. Для того, щоб громадський транспорт міг впритул під’їжджати до бордюра. Особливо це зручно маломобільним верствам населення. На краях пішохідних переходів буде викладена тактильна плитка для людей з вадами зору", - розповів Володимир Бешлей.
 
За матеріалами promin.cv.ua.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews