Фонтан на площі Пресвятої Марії у Чернівцях не ремонтуватимуть

10.06.2019 20:12   Джерело: molbuk.ua/
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Фонтан на площі Пресвятої Марії, який не працює роками, не працюватиме і цього року.

У департаменті житлово-комунального господарства кажуть, що легше і дешевше зробити новий фонтан, але грошей на це немає, пише molbuk.ua.

«У нас є новий проект, який розробила київська фірма. Кошторисну документацію зробили рік тому. Вартість нового фонтана – 2,5 мільйона гривень. У фонтані встановили занадто тонкі трубки, які позабивалися. Всі вони – під чашею фонтана. Щоби їх відремонтувати, потрібно розбивати чашу і все робити по-новому. Тому легше зробити новий і гарніший фонтан вже з належним технічним обладнанням, – пояснює заступник начальника департаменту ЖКГ Олег Пилип’як. Новий фонтан візуально буде майже таким самим, бо основа чаші залишиться. Та будуть потужніші насоси, більша і частіша зміна струменів. Будемо просити міськраду профінансувати цей об’єкт наступного року. Та вже на той момент його вартість зросте до 3,3 мільйона гривень», - зазначив Олег Пилип’як.

У департаменті ЖКГ кажуть, що вандали щороку нищать площу.

«Б’ють скло на криниці, обмальовують її. Скло на криниці відновили, і раз на тиждень водоканал намагається чистити бювет від сміття. Часто люди "катаються" на стрілках годинника, і по 60-70 тисяч гривень витрачаємо на його ремонт. Площу також нищать діти, які катаються на скейтбордах. Розбили кам’яну лавку. Ліхтарі б’ють так, що не встигаємо їх замінити. Торік майже 12 ліхтарів довелося замінити», - каже Олег Пилип’як.

На площі планують робити поточний ремонт. Це буде ближче до Петрівського ярмарку.

За матеріалами https://molbuk.ua/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua/