Які причини привели до перевиборів українського парламенту?

16.06.2019 13:24   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Народна депутатка України Оксана Продан розповіла про важливі для підприємців законопроекти, які були внесені напередодні виборів та ймовірні причини розпуску Верховної ради восьмого скликання.
 
Проект закону України №9533 та №5711 були внесені нардепом Оксаною Продан напередодні виборів, однак, до розгляду залу ці законопроекти так і не дійшли.
 
 
"Для нас підприємців малого та середнього бізнесу спрощена система оподаткування є дуже важливою. Свого часу, на податковому майдані ми відстояли «спрощенку» і на сьогодні багато людей продовжують працювати на єдиному податку.  Вже у 2015 році я відстояла «третю групу», яку тоді намагалися закрити, тоді ми змогли її відстояти. Тобто, це була така закрита нарада, під час якої я змогла показати, що «Третя група» дає більші надходження, ніж загальна система оподаткування. 
 
І тепер було навіть страшно вносити законопроект №9533 заздалегідь, бо я розуміла, що його можуть використати проти підприємців. Профільний комітет підтримав цей законопроект, але до залу він не дійшов", - розповіла Оксана Продан.
 
Аби відстояти законопроект, підприємці виходили вже під стіни парламенту.
 
"Зараз почали розглядати «Податковий кодекс» і не знаю, чи це скликання парламенту дійде до розгляду цього питання. В цьому законопроекті йдеться про збільшення обсягів на Єдиному податку. Тому що те, що сьогодні є, ці маленькі обсяги після інфляції, після збільшення житлово-комунальних послуг, всіх витрат, які несуть всі громадяни і бізнес, є просто нереальними. Сьогоднішні обсяги просто заганяють підприємців в тінь.  
 
Інший законопроект – №5711 – це законопроект проти величезних розмірів штрафів, які сьогодні сягають мільйонів з одного підприємства, які дають величезні  можливості для корупції, з боку інспекції. 
 
Наш комітет вже двічі підтримував цей законопроект, не тільки я, а й голова цього комітету, голова іншого комітету в парламенті. Постійно зверталися і вимагали від голови Верховної ради  внести цей законопроект на розгляд. Більше того, десять місцевих рад, у тому числі і Чернівецька міська рада,  звернулися до Парубія внести цей законопроект на розгляд залу. У мене майже сто народних депутатів підписалися під зверненням внести цей законопроект на розгляд залу, але його не виносили. І це, зрештою, ще один аргумент, чи була дієвою Рада, чи не була дієвою", - резюмувала депутатка.
 
За словами Оксани Продан, ті законопроекти, які дозволяють людям заробляти, які створюють робочі місця, в зал так і не були винесені, відповідно умов для роботи людям створено не було.
 
"Тому, напевно цей розпуск є оцінкою діяльності цього Парламенту", - підкреслила нардеп.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews