Як перетерпіти спеку. Поради фахівців

16.06.2019 14:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Спекотної пори організм людини відчуває постійне навантаження на серцево-судинну систему. У неї загущується кров, підвищується артеріальний тиск і температура тіла.

Коли спека не припиняється і навіть уночі немає рятівної прохолоди й температура повітря не падає до норми, наш організм відчуває загальну запальну реакцію. Відомо, що в разі будь-якого запалення підвищується температура тіла.

За словами лікаря-невролога Володимира Васильовича Болсуна, за спекотної погоди слід приймати м’які серцеві засоби: препарати глоду, каркаде, горицвіту, шипшини, корвалол тощо.

Крім того, треба пити достатню кількість рідини, надто мінеральної води, адже з потом організм втрачає багато біогенних солей. Корисно обтиратися водою з оцтом.

Хто має вентилятор, може поставити перед ним пляшки із замороженою водою. Також можна під час спеки приймати «живе» алое, тобто свіжозрізане. Уранці натще відрізати шматочок свіжого листочка алое, помити, обрізати шпичаки й подрібнити разом зі шкіркою. Покласти до рота половину столової ложки цієї маси й довго жувати. Затим проковтнути, запивши водою. Алое чинить виразні протизапальну й ранозагойну дії. Вони будуть лагідні та тривалі. Загальне «запальне» навантаження на організм помітно зменшиться.

Минуть слабкість та апатія. Вживання алое є профілактикою різних захворювань серцево-судинної системи.

Якщо через спеку доймають напади мігрені, варто прикладати до обох скронь зрізаний хвостик лимона з м’якоттю діаметром 5-7 сантиметрів, робити пов’язку навколо голови. Із решти лимона вичавити сік, додати переварену воду (приблизно 1,5-2 літри), дві столові ложки нарізаного свіжого листя м’яти та цукор (мед) за смаком. Напій уживати тричі на день по столовій ложці.

У спеку небажано їсти м’ясо, здобу, солодощі. Калорійну їжу чудово замінять охолоджені ягоди (полуниці, черешні, вишні, малина, смородина, чорниці, аґрус). У серпні настане черга кавунів та динь. Вони доповнять раціон вітамінами.

У спекотні дні не можна пити горілку та інші міцні напої.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews