На Буковині правоохоронці викрили незаконне вирощування маку

23.06.2019 11:24   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Упродовж доби виявлено майже 500 нарковмісних  рослин.

21 червня оперативники та дільничні офіцери Кіцманського відділу поліції під час проведення профілактичних заходів, спрямованих на виявлення і знищення незаконних посівів рослин маку та конопель, виявили у 68-річної жительки села Глиниця незаконний посів маку.
 
Загальна кількість опійного маку, який жінка вирощувала на своїй присадибній ділянці, становить  185 рослин. Власниця господарства і раніше потрапляла у поле зору правоохоронців за наркозлочини.


Незаконні посіви нарковмісних рослин також задокументували працівники Глибоцького відділення поліції. У 63-річної місцевої жительки поліцейські підрозділу превентивної діяльності виявили та вилучили 140 рослин опійного маку, який вона вирощувала на території власного господарства.

У 66-річного жителя села Луковиця правоохоронці виявили на присадибній ділянці 110 кущів снодійного маку.

Зразки вилучених рослин направлено на експертизу.

За вказаними фактами розпочато кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews