Геоінформаційну систему у Чернівцях продовжують розвивати

24.06.2019 22:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Сьогодні в приміщенні Чернівецької міської ради відбулося засідання робочої групи з координації та моніторингу  реалізації програми «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні» (EUACI).

«Ще у жовтні 2017 року Чернівецька міська рада та Антикорупційна ініціатива ЄС (EUACI в Україні) підписали Меморандум про співпрацю у впровадженні антикорупційних реформ.  Меморандум закріплює домовленості між Чернівцями та EUACI з впровадження практик, що сприяють збільшенню рівня відкритості міської влади та підвищенню довіри чернівчан. Головним завданням програми є створення «міста Доброчесності», а одним з компонентів – розвиток геоінформаційної системи. У місті Чернівці до сфер, в яких буде впроваджено підсистеми геоінформаційної системи належать: інвестиційні об’єкти, рекламні носії, земельний кадастр, нерухоме комунальне майно, бюджет на мапі», – зазначила Ольга Обершт, радниця Чернівецького міського голови, консультантка Антикорупційної ініціативи ЄС.

Серед питань порядку денного було обговорення звіту компанії SoftPro, який підготували за результатами аналізу та оцінки технічної й організаційної спроможності, якості та повноти даних у структурних підрозділах виконавчих органів. У підготовці даних для ГІС задіяні наступні структурні підрозділи: Департамент житлово-комунального господарства та Управління капітального будівництва (бюджет розвитку); Відділ земельного кадастру (Земельні ділянки); Відділ продажу землі (земельні ділянки, що підлягають приватизації); Відділ оренди (договори оренди земельних ділянок); Відділ з питань дизайну міського середовища (об’єкти реклами); Відділ обліку та приватизації майна (нерухоме комунальне майно; нерухоме комунальне майно, що підлягає приватизації); Відділ орендних відносин (договори оренди комунального майна); Відділ економічного аналізу, планування та інвестицій (інвестиційні проекти).

Під час засідання представники задіяних структурних підрозділів також обговорили специфікації на підсистеми  в рамках проекту. На усі питання, які виникали протягом обговорення, у онлайн-режимі відповідав технічний директор SoftPro Максим Горковчук.    

«Розвиток геоінформаційної системи Чернівців забезпечить ефективнішу взаємодію між структурними підрозділами виконавчих органів, кардинально підвищить прозорість діяльності та мінімізує корупційні ризики. Запуск нових підсистем, а саме земельного кадастру, реєстру рекламних носіїв, реєстру інвестиційних об’єктів, бюджету на мапі, реєстру нерухомого майна, суттєво підвищить конкурентоспроможність міста та ефективність використання комунальних ресурсів. Це буде складний процес, проте, у разі успішного запуску оновленої геоінформаційної системи, виграють всі жителі міста, депутатський корпус, службовці виконавчих органів та підприємці»,– підсумував Тарас Случик, консультант муніципального компоненту EUAC.

За матеріалами http://chernivtsy.eu 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews