Чернівецькі рятувальники закликають громадян не нехтувати правилами пожежної безпеки

01.07.2019 22:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

За останній тиждень в Чернівецькій області сталося 18 пожеж, на одній з них загинула людина. Значна частина загорань відбулася у приватних домогосподарствах – житлових будинках, господарських будівлях, гаражах тощо.

Основними причинами цих пожеж було – коротке замкнення в електромережі, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей, необережність під час куріння, пустощі дітей з вогнем та інші. Щоби попередити у майбутньому такі випадки, а головне – уникнути людських жертв на пожежах, рятувальники Управління ДСНС України у Чернівецькій області продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу з жителями сіл та міст Буковини.

Так, 1 липня інспектори Чернівецького міського відділу Управління провели такий рейд у Садгірському районі міста, а працівники Сторожинецького та Кельменецького районних секторів УДСНС області у селах Нижні Петрівці та Лівинці, відповідно. Під час спілкування вогнеборці закликали людей вчасно перевіряти на справність електромережі у своїх домоволодіннях, не залишати без нагляду увімкнені електроприлади, не спалювати сміття та сухостій.

Особливу увагу співрозмовників рятувальники акцентували на безпеці дітей. Громадянам наголосили пильнувати дитячі розваги, аби не допустити пустощів з вогнем, які доволі часто призводять до пожеж. Окрім цього, працівники Служби порятунку нагадали людям правила безпеки під час відпочинку у лісі, навели статистику виникнення лісових пожеж тощо.

Під час бесід рятувальники роздали громадянам листівки-пам'ятки інформацією на відповідну тематику.

Прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews