У Чернівцях поліція затримала керівника одного з інтернет-провайдерів

02.07.2019 15:28   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Його підозрюють у незаконному розповсюдженні (ретрансляції) програм, права на які належать українським правовласникам. Направлення кримінальної справи до суду планується до кінця місяця.

Працівники кіберполіції у Чернівецькій області викрили, що під час підключення клієнтів до послуги IPTV інтернет-провайдер незаконно розповсюджував програми, які на праві інтелектуальної власності належать ТОВ «StarLight Digital». Кримінальне провадження було розпочато за зверненням правовласників та кваліфіковано за ст.176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

null
Фото з мережі Інтернет
null
Фото з мережі Інтернет


 У офісі інтернет-провайдера проведено санкціонований обшук. За його результатами поліцейські вилучили сервер з клієнтською базою, комп’ютер системного адміністратора, жорсткі диски з інформацією, чорнові записи та документи, серед яких і договори з клієнтами про отримання незаконних послуг. 

Проведено комплексну комп’ютерно-технічну та телекомунікаційну експертизи, а також судову економічну експертизу у сфері інтелектуальної власності. За їх результатами 33-річному керівнику підприємства, що надавало послуги з порушенням прав інтелектуальної власності, повідомлено про підозру. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews