Представники Канадської місії відвідали Сторожинеччину

05.07.2019 20:27   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Сьогодні, 5 липня, представники Канадської Місії зі спостереження за виборами в Україні Фредерік Далфонд та Юлія Проданюк провели зустріч із головою Сторожинецької районної державної адміністрації Ярославом Бартошем.

Канадська місія – це нейтральна і неупереджена місія зі спостереження за виборами, яку здійснює КАНАДЕМ, міжнародна неприбуткова організація, що займається просуванням демократії та міжнародного миру і безпеки.

Мандат місії полягає у проведенні оцінки виборчого процесу під час виборів до Верховної Ради України.

Канадська Місія оцінює виконання Україною зобов’язань ОБСЄ та інших міжнародних стандартів демократичних виборів, а також національного законодавства.  

Під час зустрічі Ярослав Бартош інформував міжнародних спостерігачів про те, що на Сторожинеччині у повній мірі забезпечено право громадян на волевиявлення. Про це свідчить прозоре і демократичне проведення президентських виборів.

За його словами, парламентські вибори так само будуть проведені згідно чинного законодавства.

«Влада не втручається у виборчий процес. Її завдання - сприяти виборчим комісіям у реалізації їх повноважень, зокрема, наданні їм необхідних приміщень, забезпеченні їх охорони, а також охорони виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації, наданні транспортних засобів, засобів зв’язку, обладнання, інвентарю, оргтехніки», - акцентував Яросла Бартош.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews