На Буковині європейці збудують керамічний завод за кілька десятків мільйонів євро

07.07.2019 10:33   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Вони обіцяють екологічно чисте виробництво та дві сотні робочих місць.

Кілька десятків мільйонів євро інвестицій для Буковини, екологічно чисте виробництво, понад 200 нових робочих місць, капітальний ремонт дороги у невеликому селі — це плани європейців збудувати завод із виробництва керамічних виробів на території Нижньостанівецької сільської ради. Презентація проекту будівництва заводу та комплексу споруд біля нього, а також громадські слухання відбулися 4 липня у сільській раді Нижніх Станівців.
 
Про конструкцію заводу та обладнання із виробництва цегли і черепиці розповів Амадеус Ербес, представник португальської фірми «Metalcertima», яка виступила інвестором.
 
Сільський голова Нижніх Станівців Іван Гуля розповів, що вже кілька років тривали переговори із європейцями, вибір ділянки, на якій можна збудувати комплекс, а найголовніше — поблизу села Виноград знайшли поклади глини, яка підходить для виробництва якісної цегли та черепиці. Крім того, ця ділянка землі — з крутосхилами і не підходить для ведення сільського господарства.
 
Крім основного виробництва (цегли і черепиці) тут також буде тепличне господарство. На дахах приміщень планують встановити сонячні батареї. А для того, щоб мати можливість вивозити продукцію вантажівками, інвестори планують збудувати асфальтну дорогу через поле до траси, оминаючи прилеглі села. Крім того, перед початком спорудження комплексу іноземні партнери хочуть відремонтувати дорогу через село до місця будівництва.
 
За матеріалами "Кіцмань.Сіті"
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews