Прикордонну Буковину чекають зміни: контрольно-пропускні пункти хочуть збільшити в десять разів

08.07.2019 07:51   Джерело: 0372.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Кількість контрольно-пропускних пунктів на західному напрямку має бути збільшена мінімум в десять разів.

Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян на засіданні Уряду.

Володимир Омелян акцентував увагу на трьох важливих завданнях, які мають бути вирішені у співпраці Міністерства інфраструктури, Міністерства фінансів та Державної митної служби України.

«Я хотів би акцентувати на трьох моментах. Найперше – пропускні пункти. Кількість контрольно-пропускних пунктів на західному напрямку має бути збільшена мінімум у десять разів. Якщо порівнювати із ситуацією на кордоні Польщі та Німеччини, то до набуття поляками членства в Євросоюзі, кількість пропускних пунктів на спільному кордоні була у п'ятнадцять разів більша, ніж та, яку має Україна нині. Трафік росте динамічно, ми повинні відповідати побажанням людей та бізнесу. Друге, безумовно, це – швидкість проходження пасажирів та вантажів через кордон. Сьогодні ми маємо важку ситуацію із дозволами на здійснення вантажних перевезень – тривають переговори з польською стороною. Сподіваюся, цього року ми її вирішимо. Швидкість оформлення вантажів має бути підвищена, бо кожна зайва доба, витрачена на оформлення вантажів або перетин кордону, знижує конкурентність наших автоперевізників. І третє – синхронізація з митними службами ЄС (імпорт-експорт) і спільний догляд на кордоні. Це зменшить корупційні прояви», – наголосив Міністр інфраструктури України.

За матеріалами https://www.0372.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 0372.ua