Житель Кіцманщини намагався підкупити поліцейських

09.07.2019 07:59   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Нетверезий водій пропонував правоохоронцям гроші, щоб уникнути адміністративної відповідальності. За спробу підкупу поліцейських чоловікові загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

8-го липня приблизно о 02:30 під час патрулювання території обслуговування, наряд ГРПП Кіцманського відділу поліції виявив водія, який рухався на мопеді без державного номерного знаку.

Під час складання відносно 28-річного порушника адміністративних матеріалів за порушення Правил дорожнього руху, поліцейські помітили у нього зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Правоохоронці запропонували водію на місці пройти тест на стан алкогольного сп’яніння за допомогою приладу «Драгер». Результат тесту виявився позитивним – 2,51 проміле.

Щоб уникнути відповідальності порушник запропонував поліцейським неправомірну вигоду. Відмовившись від пропозиції, правоохоронці попередили чоловіка про передбачену законом кримінальну відповідальність. Однак, порушник проігнорував попередження працівників поліції та поклав гроші у службовий автомобіль.

Для документування неправомірних дій, поліцейські викликали на місце події слідчо-оперативну групу Кіцманського відділу поліції.

Відносно зловмисника складено адміністративні матеріали за частиною 1 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та частиною 1 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також слідчі Кіцманського відділу поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews