На Буковині до місцевого бюджету сплатили майже 161,8 мільйонів гривень за землю

10.07.2019 07:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


З початку 2019 року надходження земельного податку до місцевих бюджетів склали майже 161,8 млн грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, сплата земельного податку збільшилася на 24,8 млн грн. – повідомляє очільник Головного управління ДФС у Чернівецькій області  Віталій Шпак.

В цілому, у першому кварталі поточного року власники та орендарі земельних ділянок - юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів за використання землі 123,8 млн грн.

В свою чергу, завдяки фізичним особам, котрі мають у власності чи користуються землею, місцеві бюджети Буковини отримали 38 мільйонів гривень земельного податку.

Варто зазначити, земельний податок, який сплачують громадяни за місцем розташування об’єкта, зараховується до бюджету громади. Тому кожен землевласник, незалежно від суми сплаченого податку, робить посильний внесок у розвиток території – підкреслює начальник відомства Віталій Шпак.

Відтак, у розрізі районів у місцеві скарбниці землевласники та землекористувачі сплатили: Вижницький  – 7,1 млн. грн., Герцаївський – 1,6 млн. грн.;  Глибоцький  - 6,6 млн. грн.; Заставнівський – 6,3 млн. грн.; Кельменецький - 7,9 млн. грн.; Кіцманський – 8,2 млн. грн.; Новоселицький – 11,3 млн. грн.; Путильський – 2,3 млн. грн.; Сокирянський – 5,1 млн. грн.; Сторожинецький – 11,3  млн. грн.; Хотинський – 5,7 млн. грн.; м. Чернівці - 85,2 млн. грн. та  м. Новодністровськ - 3,2 млн. грн.

Згідно з пп. 287.5 ст. 287 Податкового кодексу податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

У регіональній фіскальній службі рекомендують громадянам, які мають у власності чи користуванні земельні ділянки, сплатити вчасно нараховані суми земельного податку. А тим, хто з певних причин не отримав повідомлення-рішення, або у отриманому повідомленні – рішенні виявив розбіжність між даними контролюючих органів та даними платника податків,  негайно звернутися до Центрів обслуговування платників за місцем податкової адреси.

Завітати до Центру обслуговування платників повинні і ті громадяни, котрі змінили адресу проживання, але не внесли відповідні зміни до своїх реєстраційних даних в податкових органах. 

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews