Нардеп з Буковини піариться на державних субвенціях (відео)

11.07.2019 11:39   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Максим Бурбак «передає землі» буковинським ОТГ, які мали б бути у їх власності відповідно до реформи децентралізації.

7 липня з нагоди Дня Новодністровська на міському стадіоні розпочались офіційні урочисті заходи, серед яких відзначення номінантів конкурсу популярності та здобутків «Тріумф-2019». На урочистості прийшов і народний депутат України, а також кандидат в депутати по окрузі №204 (Хотин) Максим Бурбак.

У заході взяв участь міський голова Новодністровська Анатолій Болдашев. Звертаючись з вітальним словом, він зазначив, що народний депутат Максим Бурбак дуже допомагає у відновленні басейну в спортивному комплексі, будівництві інженерних мереж та футбольного поля з штучним покриттям, реалізації реформи децентралізації.

Раніше Громадянська мережа ОПОРА писала про відновлення басейну у Новодністровську відповідно до постанови Кабміну. У ній визначалися умови і порядок надання державної субвенції місцевим бюджетам на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих спортивних 50 і 25-метрових басейнів у 2019 році.

13 травня Новодністровська міська рада прийняла рішення про затвердження проектної документації на реконструкцію існуючого спортивного 25 м басейну в КУ «Новодністровська ДЮСШ» та про співфінансування цього проекту і подала на розгляд Міністерства молоді та спорту пакет документів. Всього у розгляді брали участь 28 громад. Після розгляду заявок басейн Новодністровської ДЮСШ  включили до переліку об’єктів, на реалізацію яких буде надана субвенція з державного бюджету. Також передбачене фінансування зі сторони місцевої влади, - пише "Репортер".

У вітальному слові Максим Бурбак, представлений як народний депутат, розповів про свою участь у виділенні земель для ОТГ та виділенні субвенцій з державного бюджету для Новодністровська:

«Завдячуючи рішенню уряду, я особисто в тому році пообіцяв, що кожна громада об’єднана отримає землі сільгосппризначень за межами населеного пункту. Новодністровськ уже двічі отримав, і він отримав понад 75 гектарів такої потрібної землі, адже до мене кожного разу звертаються – Максим Юрійович, немає землі, немає як віддати нашим хлопцям, які служили в ООС. Не було навіть місця, землі для кладовища. Разом, спільними зусиллями ми це все вирішили. Нещодавно підтримали мою ініціативу, і на ремонт вашого басейну в ДЮСШ з державного бюджету було виділено 10 мільйонів гривень. Знаю, що є позитивне рішення від Укргідроенерго, і Ваша ДЮСШ отримає новітні басейни. Такого немає навіть в Чернівцях, можу вам сказати», – сказав Максим Бурбак.

21 червня Громадянська мережа ОПОРА писала про те, що Максим Бурбак «передає землі» буковинським ОТГ, які мали б бути у їх власності відповідно до реформи децентралізації.

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі Тетяна Юзвяк вказувала, що передача земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність ОТГ була врегульована Розпорядженням Кабміну від 31 січня 2018 р. № 60-р. Відтак, вказаний процес було запущено вже з 1 лютого 2018 року, а сам процес організовує Держгеокадастр, котрий займається питаннями формування меж таких ділянок і передачі їх для ОТГ. За таких умов, даний процес є компетенцією саме уряду, а не окремих народних депутатів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews