У Чернівецькому обласному онкодиспансері завершили реконструкцію відділення

11.07.2019 23:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З лютого 2019 року у відділенні променевої терапії Чернівецького обласного онкологічного диспансеру тривав капітальний ремонт.

Реконструкцію проводили у якості благодійної допомоги від Державного агентства з питань надання міжнародної допомоги Румунії. Вартість проекту складає 75 тисяч євро. Наразі ремонт даного об’єкта повністю завершений. Зокрема, закінчені будівельні, монтажні, оздоблювальні роботи та підведення усіх комунікацій.

10 липня в онкодиспансері відбулась моніторингова зустріч директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксани Андрієць, в. о. директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства ОДА Олександра Пуршаги з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Крістіаном-Леоном Цуркану та Генеральним Консулом Румунії у Чернівцях Іриною-Лореданою Стенкулеску.

Зустріч була  присвячена обговоренню співпраці між українською та румунською сторонами та включала ознайомлення зі станом реконструкції відділення променевої терапії медзакладу.

Крістіан-Леон Цуркану відзначив успішну реалізацію даного транскордонного проекту та зосередив увагу на тому, що охорона здоров’я є пріоритетною. Відтак, у рамках транскордонної співпраці найбільша увага румунського уряду спрямована саме на покращення якості надання медичної допомоги.

Крім того, учасники зустрічі підкреслили важливість підтримки охорони здоров’я Чернівецької області та залучення іноземних інвестицій для розвитку медичних установ краю. Адже це додатковий фінансовий резерв, який дозволяє поліпшити матеріально-технічний стан лікувальних установ.

Учасники зустрічі, а також головний лікар Чернівецького обласного онкологічного диспансеру Ілля Тащук, медики та будівельники оглянули реконструйовані приміщення відділення променевої терапії.

Оскільки перший етап співпраці завершений, у ході моніторингової зустрічі сторони запланували підписання ще однієї додаткової угоди, відповідно до якої передбачається фінансування від румунських партнерів на оснащення даного відділення медичними ліжками та меблями. Після цього воно буде введено в експлуатацію.  

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews