У політв'язня Олега Сенцова сьогодні День народження

13.07.2019 20:30   Джерело: acc.cv.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Вже шостий день народження поспіль Сенцов відзначає в неволі.

У суботу, 13 липня, ув'язненому в Росії українському митцю Олегу Сенцову виповнюється 43 роки, передає УНН.

Так, вже шостий день народження поспіль Сенцов відзначає в неволі. У Києві на честь режисера активісти ініціативи Save Oleg Sentsov проведуть мистецький захід — Ніч з Сенцовим, що відбудеться у приміщенні IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8). Захід розпочався о 20:00 і триватиме до 02:00 14 липня. 

Крім того, заходи з нагоди дня народження Олега Сенцова цього тижня відбуваються в різних містах світу. З календарем заходів можна ознайомитися на сторінках ініціативи Save Oleg Sentsov у соціальних мережах. 

Нагадаємо, у серпні 2015 року українського режисера Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, засудили в РФ до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного угруповання.

Олег Сенцов оголосив голодування 14 травня 2018 року. Відмовляючись від їжі, він вимагав від російської влади звільнення 64 українських громадян, заарештованих за політичними мотивами. Голодування тривало 145 днів - режисер був змушений перервати його 6 жовтня через погрозу примусового годування.

Джерело: https://acc.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: acc.cv.ua