Хотинський район: вогнеборці навчають буковинців, як вберегти ліс від пожеж

26.07.2019 07:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Влітку часто хочеться сховатися від спеки у  прохолодному лісі. Тому не дивно, що відпочинок на природі – один із найпопулярніших способів провести дозвілля серед громадян.  

Проте, під час перебування у лісі варто дотримуватись відповідних правил, щоб не допустити пожежі та заподіяти шкоди зеленим насадженням.

Для того, аби роз’яснити громадянам, про що саме слід пам’ятати під час відпочинку на природі, рятувальники Хотинського районного сектору Управління здійснили рейд у житловому секторі села Клішківці. Вогнеборці побесідували із місцевими жителями про небезпеку пожеж у лісопаркових зонах. Фахівці Служби порятунку пояснили, що найбільша загроза полягає в тому, що полум’я може швидко поширюватись зеленими насадженнями, охопити значну площу та довго тліти, що становить труднощі для ліквідації таких загорань пожежно-рятувальними підрозділами.

Крім того, ліс може підпалити найменша іскра – від багаття чи кинутого недопалку, залишені скляні пляшки на галявинах можуть спрацьовувати як сонячні лінзи і також спричинити займання. Тому під час профілактичної роботи працівники Служби порятунку вручали співрозмовникам застережливі листівки та пам’ятки із правилами пожежної безпеки, закликали не розводити багаття в лісах на близькій відстані від дерев, завжди прибирати за собою все сміття, а вогнище засипати землею, щоб запобігти небажаним наслідкам від пожеж у лісах.

Прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews