У Чернівецькій області викрили найбільшу в Україні плантацію коноплі (фото, відео)

02.08.2019 20:23   Джерело: CvNews
Опубліковано : Новини Буковини

Майже 10 тисяч кущів конопель вилучили з плантації на кукурудзяному полі.

Отримавши інформацію про масштабне культивування конопель у селі Костичани Новоселицького району, поліцейські залучили прилади аеророзвідки для обстеження території. Нелегальні посіви нарковмісних рослин виявлено на території земельних паїв, які орендує приватне підприємство.
 
Десять ділянок з коноплями були на кукурудзяному полі площею 240 гектарів, приблизно на відстані 100 метрів одна від одної. Загалом, працівники поліції вилучили майже 9300 кущів конопель.
 
За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження, передбачене частиною 2 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Зразки вилучених рослин направлено на експертизу до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.
null
Фото з мережі Інтернет

Наразі проводиться досудове розслідування. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до вказаного злочину. Їм загрожує до семи років позбавлення волі. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews