У Чернівецькій області нагородять спортсменів та тренерів

18.08.2019 08:28   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На виконання доручення  в.о. голови обласної державної адміністрації Михайла Павлюка, управління молоді та спорту обласної державної адміністрації підготувало проєкт  розпорядження  «Про затвердження Положення про премії спортсменам та тренерам Чернівецької області з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту для осіб з інвалідністю».

Розпорядження підготовлено з метою відзначення спортсменів області, досягнення яких сприяють утвердженню міжнародного авторитету України та області, заохочення до успішних виступів на Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх, чемпіонатах світу, Кубках світу, чемпіонатах Європи, Кубках Європи та підвищення їх соціального захисту та мотивації.  

Згідно з положенням про премії спортсменам та тренерам Чернівецької області з олімпійських,  неолімпійських видів спорту та видів спорту для осіб з інвалідністю (додаток до розпорядження), кошти виплачуватимуться для підтримки та стимулювання розвитку спорту в Чернівецькій області, морального і матеріального заохочення спортсменів та їх тренерів в досягненні високих спортивних результатів.

Вони призначатимуться спортсменам Чернівецької області за результатами виступів у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого відповідно до чинного законодавства та в межах видатків, передбачених в обласному бюджеті головному розпоряднику коштів – управлінню молоді та спорту обласної державної адміністрації.

Якщо з олімпійського виду спорту змагання Кубків Європи  та світу проводяться  лише у командному  заліку, премія спортсменам та їх тренерам призначатиметься за підсумками командного заліку.

Особистому тренеру, який здійснював безпосередню підготовку спортсмена до відповідних змагань, премія буде виплачуватися у розмірі 50% від грошової винагороди спортсмена. Якщо спортсмена готують декілька тренерів, премія між ними розподілятиметься порівну.

Списки спортсменів та їх тренерів із зазначенням розмірів премій формуватиметься управлінням молоді та спорту обласної державної адміністрації на підставі протоколів змагань з урахуванням клопотань федерацій з видів спорту, що подаватимуться до комісії з розгляду встановлення премій спортсменам та тренерам Чернівецької області з олімпійських,  неолімпійських видів спорту та видів спорту для осіб з інвалідністю

Персональний склад комісії затверджуватиметься  розпорядженням обласної державної адміністрації.

До складу комісії можуть входити  керівники обласних федерацій пріоритетних для області (олімпійських та неолімпійських) видів спорту, працівники управління молоді та спорту, представники обласних організацій фізкультурно-спортивних товариств, комунального закладу «Чернівецька обласна школа вищої спортивної майстерності», комунального закладу Чернівецький регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт». 

За результатами засідання Комісії складатиметься протокол, на підставі якого розпорядженням обласної державної адміністрації затверджується список спортсменів та тренерів для виплати премії, їх розмір.

Виплата премій  проводитиметься після затвердження списків спортсменів та їх тренерів.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews