На Буковині господарі варили їсти худобі та спалили будівлю

20.08.2019 09:30   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Коли пожежу помітили, полум'я повністю охопило будівлю.

17 серпня у селі Магала Новоселицького району загорілася господарська будівля. За попередніми висновками фахівців, пожежа спалахнула через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення – пічку, що була у будівлі, люди використовували для приготування їжі худобі.
 
Ймовірно, господарі перекалили піч, внаслідок чого й сталася пожежа. Помітивши, що будівля вже горить, люди викликали рятувальників. На місце події прибули вогнеборці з міст Чернівці та Новоселиця, а також місцева пожежна команда села Магала.
 
Оскільки споруда була дерев’яна, на час приїзду рятувальників полум’я повністю охопило її. Вогнеборці ліквідували пожежу, запобігши перекиданню вогню на сусідню господарську будівлю. Внаслідок пожежі згоріла дерев’яна споруда, у якій виникло загорання.
 
Увечері 17 серпня у місті Заставна сталася пожежа у житловому будинку, де ніхто не мешкав. Його облюбували особи без постійного місця проживання – сусіди часто бачили їх у будинку.
 
Попередньо, загорання спричинило необережне поводження з вогнем невстановленої особи під час паління. Від недбало кинутого недопалку загорілися домашні речі у веранді, по стінах полум’я поширилося на покрівлю будинку. 
 
Злякавшись пожежі, безхатченки, втекли, а сусіди, помітивши вогонь, викликали рятувальників. Черговий караул 5 державної пожежно-рятувальної частини з міста Заставна ліквідував пожежу на площі 40 кв.м, врятувавши від знищення цей і сусідній житлові будинки. Вогонь пошкодив покрівлю будинку, домашні речі.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews