Пам’ятник героям Буковинського куреню нагадує громадянам про ціну незалежності України

26.08.2019 22:24   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Здавалося пройшло багато часу від коли Україна здобула незалежність, та вже п'ятий рік ми знову боремося за суверенність нашої держави. І хоча Буковину зі сходом розділяють тисячі кілометрів буковинці і досі пам'ятають той час, коли ворог був тут.

Тому кожного дня пам'ятник героям Буковинського куреню виконує свою важливу місію – нагадування про загиблих патріотів, про боротьбу за свободу українців впродовж століть. Щорічно, вдень коли був проголошений Акт про проголошення незалежності України, відбувається покладання квітів, як знак що ми не забули, що ми пам'ятаємо.

1995 році на хвилі національного відродження був споруджений пам'ятник Героям Буковинського куреня. Він являє собою постать архангела Михаїла в українському народному одязі, який тримає списа в одній руці, щита — в іншій. На щиті напис: «Здобудеш Українську Державу, або згинеш у боротьбі за неї» (перша з «Десяти заповідей українського націоналіста»). У нижній частині скульптури, вже ближче до постамента — герб України тризуб і вигравійовані дати: 1918, 1941, 1944.

Архангел уособлює тисячі свідомих буковинських патріотів України, які в переломні для країни часи пліч-о-пліч зі співвітчизниками з інших українських земель виборювали свободу й державну незалежність для своєї Батьківщини — після занепаду і втрати української державності, в тому числі і на Буковині, в листопаді 1918 року оборонці краю масово вступали до лав Української Галицької армії й разом із побратимами галичанами боролися за Українську Державу.

І до сьогодні пам'ятник героям Буковинського куреня нагадує буковинцям про переломні моменти, про загиблих патріотів, а головне про важливість любити свою країну.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews