Мер Чернівців знайшов звідки повернути європейським партнерам грант 1,2 мільйони гривень

29.08.2019 13:39   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ці кошти він хоче забрати з прибирання прилоткової території вулиць.

У Чернівцях триває епопея з поверненням гранту, який європейські партнери виділяли нашому місту для будівництва притулку для тварин, та який використали не за призначенням.
 
Міський голова знайшов «оригінальний» спосіб вирішення проблеми повернення боргу. Вчора на апаратній нараді він запропонував фінансовому управлінню підготувати рішення про перерозподіл бюджету, щоб забрати 1,2 мільйони гривень з прибирання прилоткової території вулиць і цими коштами погасити борг перед європейськими партнерами. 
 
Нагадаємо, що свого часу у рамках транскордонного співробітництва Чернівці отримали кошти на будівництво притулку для тварин.
 
Зокрема, грант у розмірі 45 тисяч євро (1,27 мільйони гривень) нам надала Румунія. Ці гроші Олексій Каспрук та його підлеглі використали для будівництва вольєрів у притулку.
 
І все б то воно нічого, але облаштування вольєрів не передбачалося проектом. Тож, наші європейські партнери, які завжди рахують кожну копійку, справедливо дійшли висновку, що кошти були використані не за цільовим призначенням і зажадали їх повернення у повному обсязі.
 
Каспрук наївно сподівався, що таку розтрату йому пробачать та відправив до Бухаресту тодішнього директора Депараменту ЖКГ Ярослава Кушнірика домовлятися.
 
Домовитися Ярославу Денисовичу, звісно, не вдалося.
 
Відтак, маємо наступне - Чернівцям і так не вистачає коштів на прибирання тротуарів і доріг. Нині ж для того, щоб виправдати свою неготовність керувати містом, Каспрук готовий остаточно потопити Чернівці у смітті та ще зменшити видатки цього напрямку.
 
Андрій Тисовський


Джерело: «The Chernivtsi Times»

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews