У Чернівцях для вихованців притулку для дітей організували захід на тему протидії булінгу

30.08.2019 08:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Як варто вирішувати конфлікти, а як ні? Цьому вихованців Притулку для дітей служби у справах дітей облдержадміністрації навчали казкові герої, адже саме вони досить часто слугують прикладом для дітей. Спеціальні завдання та перегляд тематичних мультиків: правопросвітницький захід організував Регіональний центр з  надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області.

Незвичні діти, які з різних причини відрізняються від інших. Їх уособлює їжак на ім’я Генрі. Він би з радістю подружився з однолітками, однак спілкуватись і гратися йому заважають колючки, через які він і сам страждає. Смуток замінює посмішка, коли їжачок отримує від однокласників подарунок, завдяки якому вони можуть дружити і гратися. Без повчальних лекцій, а завдяки зворушливому мультфільму вихованці притулку навчались, як більш терпимо ставитись один до одного і знаходити спільну мову із різними дітьми.

Від перегляду до обговорення. Вихованці притулку спільно із фахівцем системи безоплатної правової допомоги спілкувалися про види булінгу, як цьому ганебному явищу запобігти і куди у таких випадках звертатись по допомогу.

«Діти копіюють поведінку дорослих, але не лише. Вони також наслідують героїв мультфільмів та кіно. Наше завдання донести важливу інформацію у найбільш доступній для дітей формі. Різноманітні ігри, мультфільми – одні з найкращих помічників. Вже змалечку діти мають бачити правильні моделі поведінки, знати про свої права і знати, як їх відстоювати у правовий спосіб», - розповіла начальник відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Ольга Андріцька.

Вихованцям притулку нагадали, що за булінг (цькування) передбачена відповідальність. Вони залюбки відповідали на запитання і спільно дізнавались, куди діти можуть звертатись у подібних ситуаціях. Зокрема:

  • у поліцію;
  • до керівника закладу освіти;
  • до батьків або дорослих, яким довіряють;
  • до психолога;
  • на Національну «гарячу» лінію 116 111 за консультацією;
  • до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги (0 800 213 103).

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.
Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103 
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews